»  Home » Praktijkervaringen » Provincie Zuid-Holland
 
 
 
     
   
 
Hydrauliek in Provincie Zuid-Holland
 
De provincie Zuid-Holland (PZH) gebruikt bij hydraulisch aangedreven objecten al milieuvriendelijke oliesoorten. Dit is nog niet bij alle hydraulische aandrijvingen het geval, omdat hiervoor de installaties veranderd moeten worden. Om algen of schimmelgroei te verhinderen moet er in de aandrijfinstallatie van de hydraulica een aparte filterinstallatie met een eigen aandrijving en tijdschakeling (voor ‘s nachts als de objecten niet bediend worden) worden aangebracht.
 
Alle nieuwe hydraulisch aangedreven objecten worden van een dergelijke installatie met olie voorzien. Ook als er groot onderhoud aan een oude aandrijving wordt gepleegd, wordt deze gelijk aangepast voor milieuvriendelijke olie.
 
PZH heeft in het verleden ook testen gedaan met biologisch afbreekbare vetsoorten. Dit gaf toen geen positief resultaat, met name de prestaties ten aanzien van de smeerbaarheid en de hechting op tandwielen bleef achter bij de conventionele vetsoorten. Er is nog geen ervaring met recent geïntroduceerde Ecolabel-vetten; hier ligt een uitdaging voor leveranciers van biosmeermiddelen.


 
 
Disclaimer