»  Home » Praktijkervaringen » hydraulische toepassingen in Duitsland
 
 
 
     
   
 
5 Jaar ervaring met biosmeermiddelen in hydraulische toepassingen in Duitsland
 
Ook uit het buitenland zijn ervaringen biosmeermiddelen in hydraulische toepassingen bij elkaar gebracht. “Biobased oils in hydraulics – Experiences from Five Years of Market Introduction in Germany” is een rapport over ervaringen (tussen 2000 en 2005) met de introductie van biosmeermiddelen in hydraulische toepassingen in Duitsland.
 
Met steun van de Duitse overheid is daar de introductie van biosmeermidelen (met name hydraulische vloeistoffen) toegepast in mobiele werktuigen versneld. De technische en marketingervaringen van vijf jaar wetenschappelijke en technische assistentie zijn samengevat. De succesvolle omschakeling van bestaande apparatuur wordt in detail beschreven.
 

Bij het lezen van deze informatie moet ook in gedachten worden gehouden dat een deel van de informatie gedateerd is en er sinds 2005 nieuwe biosmeermiddelen (met Europees Ecolabel en diverse nationale milieukeurmerken) op de markt zijn, die aan scherpere (milieu- en technische) eisen voldoen. Het bevat echter nuttige aandachtspunten die ook nu nog geldig zijn.

In Duitsland heeft de Fachagentur Nachwachsende Rohstoffe (FNR) zich ingezet om met behulp van diverse projecten de toepassing van het gebruik van biosmeermiddelen te stimuleren.


 
 
Disclaimer